
FAQ n.47613

FAQs:
ORO.FTL, Part-ORO, Air Operations, Regulations

Question:
Increase of interval between two recurrent extended recovery rest
periods ORO.FTL.235(d): Can the 168h limit between two extended
recovery rest periods be extended? For example, a crew member reports
at Paris on Monday at 7am and ends a series of flights in Singapore, on
Sunday, at 8 pm; he/she should be given his/her extended recovery rest
period in Singapore, but might be willing to come back to his/her base,
hence infringing the 168h limit through positioning.

Answer:
No. The 168h limit between two extended recovery rest periods can only be
extended through an amendment of ORO.FTL.235 (d).  

A Member State can propose an amendment to ORO.FTL.235 (d), in particular, and
to the implementing rules, in general, in accordance with Article 71 of Regulation
(EU) 2018/1139.
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