
FAQ n.136914

FAQs:
Aircraft operations — Restrictive measures Russia, EU restrictive measures against Russia

Question:
Why do the restrictive measures not include a general ban on an air carrier established
in the European Union (an aircraft operator certificate (AOC) holder) from operating
aircraft that would fall within the scope of Article 3d(1) of Regulation (EU) No 833/2014
for flights outside the European Union?

Answer:
The measures are designed to affect flights into/from/over the EU territory.

Last updated:
08/03/2024

Link:
https://www.easa.europa.eu/sl/faq/136914
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