
FAQ n.21845

FAQs:
Acceptance of applications from foreign design organisations, Design
Organisations

Question:
I am a foreign design organisation and would like to receive the privilege
to issue Minor Change or Repair approvals on behalf of EASA. What
conditions do I need to meet?

Answer:
A Working Arrangement (WA) between the Agency and the foreign competent
authority needs to be in place.

Furthermore, the applicant requires a Design Organisation Approval (DOA) in
accordance with article 8.1 of Regulation (EU) No 748/2012.

EASA may also apply  ”proof of need” criteria to assure that the resources
consumed for the issuance and surveillance of the foreign DOA are not
disproportionate to the privilege granted to the foreign applicant.
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Link:
https://www.easa.europa.eu/sk/faq/21845
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