
FAQ n.19431

FAQs:
EWIS ICA requirements

Question:
Would EASA recommend to STC applicants to elect to comply with CS-25
Amdt 5 (or later) on a voluntary basis?

Answer:
From a safety perspective this would be welcomed but from a practical point of
view it may not be the best option when this is not required by Part 21. By electing
to comply with CS-25 Amdt 5 (or later) all new requirements have to be complied
with, which are not limited to SC H-01, CS-25 Appendix H paragraph H 25.5 and
AMC Appendix H 25.5 paragraphs 1 and 6, EWIS ICA. Due to the nature of the new
subpart H, this will induce additional justifications and possibly design changes and
will affect the time needed to approve a project.

Last updated:
03/12/2013

Link:
https://www.easa.europa.eu/sk/faq/19431
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