
FAQ n.139193

FAQs:
Non-compliance, Air Traffic Management / Air Navigation Services (ATM/ANS) ground
equipment, Regulations

Question:
For a system subject to SoC: If there is a documented non-compliance with some
detailed specification, does that automatically mean, it must not be put into operation,
or can it be put into operation based on some evaluation criteria? If yes, which are these
criteria?

Answer:
Considering that the detailed specifications are “soft law”, deviations to the detailed
specifications (i.e., non-compliances) can be declared within the statement of compliance.
Please refer to the associated AMC/GM Article 6 of the Delegated Act.
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