
FAQ n.19014

FAQs:
Get a Part-66 licence, Part-66, Continuing Airworthiness, Regulations

Question:
I want to work in an organisation located within the EU. Do I need a Part-
66 licence?

Answer:
According to the current rules, a Part-66 licence is required for:

certifying the release to service of maintenance of an aircraft;
work in maintenance organisations as support staff.

For other activities within a maintenance organisation, a Part-66 licence is not
required. No Part-66 licence exists for components (based on article 5 of
Commission Regulation (EU) No. 2018/1142).

Remark: Privileges on the basis of national requirements may be added in the Part-
66 licence in section XIV. national privileges.

Last updated:
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Link:
https://www.easa.europa.eu/ro/faq/19014
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