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ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.140710

FAQs:
Application process, Applications for product certification/validation of foreign certificates,

Certification of products and organisations

Question:
What is the certification process for a new model of an existing product type?

Answer:

The introduction of a new product model designation is based on a major change to type
certificate as per Regulation (EU) No 748/2012, Annex | 'Part-21', Subpart D or Annex Ib 'Part-
21 light', Subpart D. Please see the details in the linked EASA work instruction
WI.CERT.00172, Chapter 3.1.1.5.

The addition of a new product model designation is subject to a model fee in addition to the
major change fee.
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Link:
https://www.easa.europa.eu/ro/fag/140710
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