
FAQ n.132033

FAQs:
Model aircraft , Drones (UAS), Regulations

Question:
In what ways may the requirements for an Article 16 authorisation differ from those for
the ‘open’ category?

Answer:
The only compulsory requirement is that related to the operator’s registration. However, with
the agreement of the competent authority, even this can be carried out by the club/association
on behalf of its members.

Everything else can be agreed between the club/association and the competent authority
including height limits, weight limits, age limits and competency requirements.
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