
FAQ n.45821

FAQs:
Medical fitness, Cabin Crew, Aircrew, Regulations

Question:
Where can I find the EU medical requirements for Cabin Crew?

Answer:
References:                                                                                                                               
                             
Regulation (EU) No 1178/2011 Aircrew, Annex IV Part-MED.                                                     
                                 
ED Decision 2011/015/R containing AMC and GM. 
All the referenced regulations are available on EASA website.

NOTE: This FAQ only provides an overview of the area-content covered by the individual
Subparts A, C and D of the Reg. 1178/2011. The medical requirements for cabin crew are
extensive in text, therefore to find the exact aspect you are looking for, you need to look
through the respective Subpart of the Reg. 1178/2011, Annex IV Part-MED and the related
AMC and GM (ED Decision 2011/015/R). 

Regulation (EU) No 1178/2011 - Annex IV - Part-MED: https://www.easa.europa.eu/document-
library/regulations/commission-regulation-eu-no-11782011

Subpart A, Section 1: scope, definitions, decrease in medical fitness, obligations of
doctors who conduct aero-medical assessments of cabin crew, etc. 
Subpart C (all): requirements for medical fitness of cabin crew
Subpart D, Section 1: aero-medical examiners (AEM)
Subpart D, Section 3: occupational health medical practitioners (OHMP); requirements
for doctors who conduct aero-medical assessments of cabin crew

ED Decision 2011/015/R contains acceptable means of compliance (AMC) and guidance
material (GM) which complement the rules. The AMC and GM specify the detailed medical
conditions and the related medical examinations or investigations: 
https://www.easa.europa.eu/document-library/agency-decisions/ed-decision-2011015r
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