
FAQ n.139206

FAQs:
Scope/Applicability, Air Traffic Management / Air Navigation Services (ATM/ANS)
ground equipment, Regulations

Question:
Could you please elaborate a bit more on the Statements of Compliance
(SoCs) in case there are no detailed specifications DSs? If there are no
DSs, then no SoC is required, right? Otherwise, any single and simple
system would need a SoC?

Answer:
Equipment that falls under Article 6 of Regulation (EU) 2023/1768 is subject to
compliance with the DSs in DS-GE.SoC. The attestation of compliance must be
made through an SoC.

DSs contain general requirements that must be complied with (Subpart A ‘General’
in DS-GE.SoC), even when there are no lower-level specific requirements in the
DSs. Therefore, an SoC is required when the equipment falls under Article 6, even
when there are no specific DSs.
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