
FAQ n.136164

FAQs:
Production organisations — Restrictive measures Russia, EU restrictive measures against
Russia

Question:
As the holder of a production organisation approval (POA) that is granted under Annex I
to Regulation (EU) No 748/2012 (regardless of my principal place of business), can I
release engines, propellers, parts or appliances with an EASA Form 1 to a customer in
Russia, or for use in Russia?

Answer:
In accordance with Article 3c(1) and 3c(4)(a) of Regulation (EU) No 833/2014, it is prohibited to
sell, supply, transfer or export aeronautical goods listed in Annex XI to that Regulation, or to
provide technical assistance or other services related to the goods and technology suited for
use in aviation or the space industry, whether or not originating in the Union, and to the
provision, manufacture, maintenance, and use of those goods and technology, directly or
indirectly, to any natural or legal person, entity or body in Russia or for use in Russia.

Accordingly, holders of a POA that is granted under Annex I to Regulation (EU) No 748/2012
(regardless of their principal place of business) are forbidden to release engines, propellers,
parts or appliances with an EASA Form 1 to a customer, broker, vendor, natural or legal
person, entity or body known to be located in Russia or to be used in Russia.

Last updated:
20/01/2025

Link:
https://www.easa.europa.eu/pt/faq/136164
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