
FAQ n.104957

FAQs:
Lithium Batteries, Supplemental Type Certificates

Question:
Lithium Battery: How many cases where investigated to conclude that the
traditional practices were inefficient? No Airworthiness Directive known
to correct interference issue on in service aircraft. (ref. to Electrical
System updates presentation)

Answer:
This was the conclusion of the working group EUROCAE WG-31 and SAE AE-4.
Please refer to ED-248 section 4.2

Last updated:
19/10/2019

Link:
https://www.easa.europa.eu/en/faq/104957
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