
FAQ n.139185

FAQs:
Scope/Applicability, Air Traffic Management / Air Navigation Services (ATM/ANS) ground
equipment, Regulations

Question:
We assume that only those systems are subject to Certification/Declaration/SoC, where
applicable specific Detailed Specifications have been issued. Is this assumption
correct?

Answer:
In fact, systems that require attestation are defined in Articles 4, 5 and 6 of the Delegated
Regulation (EU) 2023/1768. All these systems have to fulfil at least the general requirements
contained in the detailed specifications. Additionally, systems will have to comply to specific
detailed specifications in case they are available.
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