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ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.21805

FAQs:
ATCO Licensing, Regulations

Question:
Can a Member State accept an ATCO license issued in accordance with the laws of a
third country?

Answer:

In accordance with Article 68 of Regulation (EU) 2018/1139 (Basic Regulation) national
competent authorities may accept certificates issued in accordance with laws of a third country
only where such possibility is provided for in: (a) international agreement concerning
recognition of certificates concluded between the Union and a third country, (b) a delegated act
adopted by the Commission, or (c) in absence of the recognition agreement concluded by the
EU and of the relevant delegated acts, also on the basis of an international agreement
concluded by a Member State with a third country before the entry into force of the former
EASA basic regulation and notified to the Commission.
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