
FAQ n.136172

FAQs:
Aircraft maintenance and continuing airworthiness — Restrictive measures Russia , EU
restrictive measures against Russia

Question:
Is it allowed for a maintenance organisation approved by EASA under Part-145 to
perform maintenance on components and provide such components to a non-EU, non-
Russian operator, if this operator operates the aircraft to Russia?

Answer:
Yes, if this aircraft is not being used to fly domestically in Russia, or to otherwise circumvent
the sanctions (NB Article 12 of Regulation (EU) No 833/2014 prohibits any measures that
would result in circumventing the sanctions).

Last updated:
20/01/2025

Link:
https://www.easa.europa.eu/lv/faq/136172
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