
FAQ n.20187

FAQs:
Airspace Usage requirement (ACAS II v7.1), Airspace Usage requirements,
Regulations

Question:
I voluntarily installed ACAS II V7.0 on my aircraft even it was not required
to. Do I have to upgrade to ACAS II V7.1?

Answer:
Operators that have voluntarily installed TCAS II 7.0 prior to the applicable effective
dates of the Commission Regulation 1332/2011 are not affected. They do not need
to upgrade their aircraft to ACAS II V7.1, but any 'new' voluntary installations must
install ACAS II V7.1.

Last updated:
04/12/2015

Link:
https://www.easa.europa.eu/it/faq/20187
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