
FAQ n.19390

FAQs:
Permits to Fly, General Aviation

Question:
When do I need a Permit to Fly?

Answer:
When my aircraft does not meet, or has shown not to have met, applicable
airworthiness requirements and as a result does not hold a valid Certificate of
Airworthiness or Restricted Certificate of Airworthiness, but is capable of a safe
flight under defined conditions and for the purposes listed on point 4.2 of Form 37
(Application for Approval of Flight Conditions for a Permit to Fly).

Note that the Member State of Registry can also grant an exemption to allow an
aircraft to fly without a valid Certificate of Airworthiness or Restricted Certificate of
Airworthiness under the provisions of Article 71 of the Basic Regulation (Regulation
(EU) 2018/1139), if it finds that the conditions of this article are met.
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