
FAQ n.119359

FAQs:
Airspace requirements – SPI (Surveillance performance and interoperability),
Airspace Usage requirements, Regulations

Question:
Does the SPI IR mandate only ADS-B out capability?

Answer:
The SPI IR does not only mandate ADS-B out capability, but also requires Mode S
elementary surveillance (‘ELS’) equipage, and depending on the aircraft
characteristics ‘Mode S enhanced surveillance (‘EHS’) equipage. (see previous
question on implementation deadlines)

The equipage requirements as defined in Article 5(5) (a), (b) and (c) provide a
progressively more demanding installation requirements depending upon aircraft
characteristics. Details of these requirements can be found in Annex II Part A, Part
B and Part C of the SPI IR.

For further information, please consult AMC2 of Article 5.

Last updated:
02/11/2020

Link:
https://www.easa.europa.eu/it/faq/119359

Page 1 of 1

https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/airspace-requirements-spi-surveillance-performance-and-interoperability
https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/airspace-usage-requirements
https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/regulations
https://www.easa.europa.eu/document-library/acceptable-means-of-compliance-and-guidance-materials/amc-gm-commission-0
https://www.easa.europa.eu/it/faq/119359

	FAQ n.119359
	Question
	Answer


