
FAQ n.116469

FAQs:
Other requirements, Provisions applicable to both ‘open’ and ’specific’ category,
Drones (UAS), Regulations

Question:
Do I need insurance?

Answer:
You, as drone operator, are always required to have an insurance for your drone if
you are using a drone with a weight above 20kg. However most of EASA Member
States mandate a third party insurance also if you are operating a lighter drone. So
please consult the national regulation.  

Regulatory reference: Article 14 (2) (d) of EU regulation 2019/947.

Last updated:
14/10/2020

Link:
https://www.easa.europa.eu/it/faq/116469
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