
FAQ n.139290

FAQs:
Applicability, Information Security (Part-IS)

Question:
Article 5(1) of Implementing Regulation (EU) 2023/203 and Article 4(1) of Delegated
Regulation (EU) 2022/1645 refer to the equivalence of requirements between Directive
(EU) 2016/1148 (NIS Directive) and Part-IS. Does this mean that if one complies with the
NIS Directive or the NIS 2 Directive, they are automatically compliant with Part-IS?

Answer:
No. Compliance with NIS requirements does not imply compliance with all Part-IS
requirements. Compliance with the security requirements of Article 14 of Directive 2016/1148
(the ‘NIS Directive’) or Article 21 of Directive (EU) 2022/2555 (the ‘NIS 2 Directive’) must be
equivalent in effect with the corresponding requirements of Part-IS.OR. This equivalence in
effect with Part-IS will be verified by the competent authority that is identified in Article 6 of
Implementing Regulation (EU) 2023/203 and Article 5 of Delegated Regulation (EU)
2022/1645.
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