
FAQ n.19356

FAQs:
Grandfathered approvals, General Aviation

Question:
What are grandfathered approvals?

Answer:
Any STC approved or validated by any member state before the establishment of EASA is
deemed to be approved under Regulation (EC) No 1702/2003 Article 2a. This covers all
previous approvals from minor changes to major changes, STCs and complete aircraft, both
certifications and validations with the exception of products of the former Soviet Union. It also
covers the flight conditions approved for aircraft operating under national Permits to Fly issued
before 28 March 2007.
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