
FAQ n.19191

FAQs:
Licensing, Aircrew, Regulations

Question:
How can a military licence be converted to a civilian one?

Answer:
The EU rules for recognising military licences can be found in Commission Regulation (EU) No
1178/2011 on Aircrew. Article 10 states that the knowledge, experience and skill gained in
military service shall be credited towards the relevant requirements of Part-FCL in accordance
with the principles of a credit report established by the competent authority of the Member
State where a pilot served, in consultation with the Agency.

Therefore, the competent authority of the Member State where the pilot served should be
contacted and asked for the provisions applicable for such credits.
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Page 1 of 1

https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/licensing
https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/aircrew
https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/regulations
https://www.easa.europa.eu/document-library/regulations/commission-regulation-eu-no-11782011
https://www.easa.europa.eu/fi/faq/19191

	FAQ n.19191
	Question
	Answer


