
FAQ n.70134

FAQs:
Basic Regulation, Regulations

Question:
What is the scope of the Basic Regulation regarding aerodromes foreseen under Article
2(1)(e)?

Answer:
The definition of which aerodromes are included is slightly changed in relation to the previous
regulation. The requirements for aerodromes to be open to public use and serve commercial air
transport remain the same. But the remaining criteria have slightly changed. 
The new Basic Regulation applies to the design, maintenance and operations of aerodromes -
and the safety related aerodrome equipment used thereon – that:

are open to public use;
serve commercial air transport; and: 
have a paved instrument runway of 800 m or more, or exclusively serve helicopters using
instrument approach and departure procedures.
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