Page 1 of 1

ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.142368

FAQs:
Supply chain, Information Security (Part-1S)

Question:

Does Part-IS have requirements on suppliers/subcontractors that although they are not
within the list of the organisations that have to comply with Part-IS, they work with/for
an organisation that is within the Part-IS scope?

Answer:

Part-1S requirements are addressed to organisations within the scope of the rules (Article 2
'Scope' of Commission Implementing Regulation (EU) 2023/203 and Commission Delegated
Regulation (EU) 2022/1645). These organisations need to address the information security
risks at the interfaces with other organisations, whether the latter are within or outside the
scope of the rule. To do so, organisations within the scope have two options:

1. they can either implement mitigation measures and controls within their own
organisational boundaries; or

2. they may decide instead to manage the risks through contractual agreements and require
the supplier/subcontractor to implement mitigation measures and controls within its own
organisation.
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