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ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.139287

FAQs:
Applicability, Information Security (Part-IS)

Question:

My organisation is an operator or entity referred to in the national civil
aviation security programmes of Member States laid down in accordance
with Article 10 of Regulation (EC) No 300/2008 and complies with the
cybersecurity requirements of point 1.7 of the Annex to Implementing
Regulation (EU) 2015/1998. As a consequence, is the organisation
considered to be fully compliant with Part-IS?

Answer:

No, as required by Article 4(2) of Delegated Regulation (EU) 2022/1645 and Article
5(2) of Implementing Regulation (EU) 2023/203 and in addition to those
requirements, point IS.OR.230 needs to be complied with in order to have legal
compliance with the requirements stemming from Part-1S. Compliance with Part-IS
will be verified by the competent authority that is identified in Article 6 of the
Implementing Regulation and Article 5 of the Delegated Regulation.
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