
FAQ n.136163

FAQs:
Design certificates and design organisation approvals — Restrictive measures Russia, EU
restrictive measures against Russia

Question:
Will EASA issue flight condition to Russian products issued with an EASA type
certificate?

Answer:
No, as that is considered technical assistance prohibited by the sanctions. Please refer to the
definition of “technical assistance” laid down in Article 1(c) of Regulation (EU) No 833/2014, as
amended by Regulation (EU) 2022/328 of 25 February 2022.

Last updated:
20/01/2025

Link:
https://www.easa.europa.eu/en/faq/136163
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