
FAQ n.124097

FAQs:
Design certificates and design organisation approvals, Brexit

Question:
What UK CAA approved design changes will be subject to technical
validation by EASA?

Answer:
The Trade and Cooperation Agreement between UK and EU states that type
certificates, supplemental type certificates, approvals for major changes, major
repairs and technical standard order authorisations issued by the UK CAA or by a
UK CAA approved design organisation will not be directly accepted by EASA and will
be subject to technical validation by EASA. In some cases, when agreed by UK CAA
and EASA, a streamlined validation may be performed.  
Further details can be found in ANNEX 30 AIRWORTHINESS AND ENVIRONMENT
CERTIFICATION, Article 10.
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