
FAQ n.104975

FAQs:
Operational Suitability Data, Supplemental Type Certificates

Question:
Can a "Nice to have" Operational Suitability Data change be classified as
Major ? If yes, do you have an example ?

Answer:
The “nice to have” OSD changes, often referred to as stand-alone changes need to
be classified as any other changes to the type certificate, as part of the certification
process. The guidance provided in Part-21 GM to 21.A.91 paragraph 3.5 provides
additional details regarding classification criteria for the various OSD constituents.
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