
FAQ n.104941

FAQs:
EASA-FAA TIP rev 6, Supplemental Type Certificates

Question:
It seems that EASA PCMs prefer to close EASA type investigation before
the involving of FAA for validation purpose.

Answer:
 Concurrent validation as per TIP rev 6 is only accepted for Non-basic design
changes.  Concurrent validation principles are expressed in TIP rev 6 para 3.5.7.3.

Last updated:
19/10/2019

Link:
https://www.easa.europa.eu/en/faq/104941
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