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ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.104940

FAQs:
EASA-FAA TIP rev 6, Supplemental Type Certificates

Question:
Are minor repairs treated as the same as minor changes between FAA and
EASA?

Answer:

Minor repairs covered by TIP §2.2.2/2.3.2 are eligible to automatic acceptance by
both authorities. In principle they are treated the same way as minor changes,
although for a minor repair the applicant does not have to show compliance with
the Validation Authority certification basis.
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Link:
https://www.easa.europa.eu/en/fagq/104940
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