
FAQ n.19408

FAQs:
Alternative Method of Compliance (AMOC) to an Airworthiness Directive (AD)

Question:
Under which conditions are Federal Aviation Administration (FAA) AMOCs approved?

Answer:
Please refer to Technical Implementation Procedures for Airworthiness and Environmental
Certification (the “TIP procedure” - §4.4 with TIP Rev.6) authorized by Article 5 and Annex 1 of
the Agreement between the Government of the United States of America (U.S.) and the
European Union (EU) on Cooperation in the Regulation of Civil Aviation Safety.

Last updated:
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Link:
https://www.easa.europa.eu/de/faq/19408
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