
FAQ n.19372

FAQs:
Supplemental Type Certificates (STC) , Applications for product certification/validation of
foreign certificates, Certification of products and organisations

Question:
How do I know whether an STC has been grandfathered?

Answer:
Any STC approved or validated by any member state before the establishment of EASA is
deemed to be 'Grandfathered' under Regulation 1(EU) No 748/2012 Article 4. Unfortunately, a
central repository of such approvals does not exist .Please contact the STC holder directly or
review the websites of our Member States National Aviation Authorities. Please also refer to
our FAQ “Who do I contact to request a copy of a grandfathered STC? | EASA (europa.eu)
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