
FAQ n.136159

FAQs:
Design certificates and design organisation approvals - Restrictive measures
Russia, EU restrictive measures against Russia

Question:
Does the definition of “technical assistance” cover the provision of
safety-related information?

Answer:
Yes. The definition of “technical assistance” is set in Article 1(c) of Regulation (EU)
No 833/2014, as amended by Regulation (EU) 2022/328, and it means any
technical support related to repairs, development, manufacture, assembly, testing,
maintenance, or any other technical service, and may take forms such as
instruction, advice, training, transmission of working knowledge or skills or
consulting services, including verbal forms of assistance. Thus, the definition
covers also provision of safety related information. It is the operators’ responsibility
not to operate an aircraft if its state of safety is uncertain.
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